ЗА НАС

ВИН.С.Индустрийс ООД

Нашата История

ВИН.С.ИНДУСТРИЙС ООД е наследник на близо 200 годишна традиция за производство на дестилати и вина и спиртни напитки в Карнобатския край.

ВИН.С.ИНДУСТРИЙС ООД е от първите частни компании в България, която развива производство на етилов алкохол и дестилати след 1989 година. Компанията, като самостоятелна бизнес единица е създадена през 1995 година, когато започва изграждането на сравнително малка инсталация за етилов алкохол, с производителност от 10 000 л. на денонощие.

През 1998 година, в отговор на нарасналото търсене на етилов алкохол за питейни нужди, компанията стартира проект за разширяване на предприятието, който завършва през 2000 година с пуска на изцяло нова производствена линия с производителност 40 000 литра на денонощие етилов алкохол. В проекта са инвестирани над 10 милиона US долара и във финансирането участват UTO Nederland B.V. / Холандия/, U.B.V. Midland Distillers Ltd. /Англия/, ливански и кипърски компании. Част от производствената линия е четири колонна дестилационна инсталация с височина 32 метра, най-голямата в България в момента на изграждането си и до момента произвеждаща спирт за питейни нужди с изключително високо качество.

В края на 2005 година, ВИН.С.ИНДУСТРИЙС ООД стартира мащабен проект за модифициране и надстройка на производствените мощности, цялостно модернизиране и по-висока степен на автоматизация на фабриката, повишаване на производствения капацитет на 60 000 л на денонощие и изграждане на производство на биоетанол. В проекта са вложени 10 милиона евро, изключително и само собствени инвестиции. Технологията за производството на етилов алкохол е на канадската фирма Cemcorp Ltd. и е базирана на иновативните високо алкохолна и много високо алкохолна ферментация (High Gravity Fermentation and Very High Gravity Fermentation).

При проекта е изградена и първата в България изцяло технологично завършена инсталация за обработка на шлемпата от бражните колони и производство и гранулиране на DDGS (Distillery Dried Grain with Soluble). Инсталацията е по базисен проект и доставка на датската фирма Atlas Stord A/S (Haarslev A/S), като е заложено на директно сушене (по-бързо сушене и оттам – по-качествен продукт) в сушилня с дължина на барабана 22 метра. През 2014г. сушилнята е заменена с нова инсталация производство на VETTER TEC Германия, което позволи както значително увеличение на капацитета, така и на качеството чрез внедряването на индиректен метод на сушене с пара.

Междувременно, отговаряйки на все по-големите изисквания към качеството на продуктите, през 2006 година предприятието успешно въвежда системата ISO 9001, а лабораторията на ВИН.С.ИНДУСТРИЙС ООД е една от малкото в България, акредитирана за анализи на спирт и винени продукти.

Производствената база на ВИН.С.Индустрийс ООД се намира близо до гара Цанко Церковски в община Карнобат, област Бургас. Базата е на площ от над 100 000 кв.метра и е част от голям производствен комплекс.

Производствената база е с много-добра локация, на полето произвеждащо необходимата суровина от зърнени култури, като в непросредствена близост са жп гарата, автомагистрала Тракия и морско пристанище Бургас.

Висококачествен етанол